Hulp bij het aankopen van een huis op Lanzarote. Wij staan voor u klaar.

Vraag gratis
offerte aan
Extra service:
Oriëntatieweek

Lanzarote

Lanzarote is het meest noordelijke eiland van de Canarische Eilanden en ligt 125 km verwijderd van de noord-westkust van Afrika. Lanzarote behoort tot Spanje, op het eiland wordt dan ook Spaans gesproken. Het eiland is 60 km lang en 21 km breed. Het eiland is een vulkanisch eiland en telt wel 300 kraters. Het eiland is duidelijk herkenbaar als vulkanisch eiland, maar is wel veel vlakker dan bijvoorbeeld Tenerife. Door de jaren heen zijn de vulkanen verweerd van bergen tot heuvels.

Het hoogste punt van het eiland ligt op 670 meter. Aangezien het eiland zo dichtbij Marokko ligt, zijn er Marokkaanse invloeden zichtbaar in de gebouwen en in de cultuur, hoewel het eiland zich wel voornamelijk op moederland Spanje richt. Voor diverse vormen van watersport is dit eiland tevens geschikt: surfen, zeilen, duiken en snorkelen, alles is mogelijk op Lanzarote.

Klimaat
Op Lanzarote regent het zelden. De temperatuur is aangenaam, de laagst gemeten temperatuur ooit was 6 ºC. In de winter is het er gemiddeld 17 ºC, in de zomer ongeveer 28 ºC.


Hoofdstad
De hoofdstad van Lanzarote is Arrecife, hier woont bijna de helft van de bevolking (ongeveer 40.000 mensen) en hier bevindt zich de enige luchthaven van het eiland. In Arrecife is weinig toerisme, hoewel in de stad wel verschillende kasteeltjes en musea te bezichtigen zijn en er goed kan worden gewinkeld.

Toerisme
Ca. 85% van de beroepsbevolking is werkzaam in de dienstensector. Het toerisme is de belangrijkste inkomstenbron voor dit eiland. Toch heeft de toename van toerisme op Lanzarote niet geleid tot de bouw van betonnen torenhoge hotels zoals op Tenerife en Gran Canaria. Lanzarote is tevens rustiger dan de eerder genoemde eilanden.

Enkele bezienswaardigheden

Nationaal Park Timanfaya
In dit park hebben in de geschiedenis veel vulkaanuitbarstingen plaatsgevonden. De laatste vulkaanuitbarstingen waren in 1842. Hierdoor is een indrukwekkend landschap ontstaan dat nu bekend staat onder de naam Nationaal Park Timanfaya. In dit park worden verschillende demonstraties gegeven. Zo kan men de temperatuur van de aarde voelen en geisers bewonderen die water de hoogte in blazen.

Teguise
Dit is de voormalige hoofdstad van Lanzarote en was een van de eerste nederzettingen op de Canarische Eilanden. Het wordt beschouwd als openluchtmuseum van de typische lokale architectuur.

La Geria
Op La Geria verbouwen de bewoners van Lanzarote hun wijn. Dit is dan ook het belangrijkste wijngebied op Lanzarote. Om de wijnbouw te laten slagen, zijn er kleine muurtjes gebouwd die de druivenplanten beschermen tegen de wind en het vocht uit de lucht beter vasthouden.


Graciosa

Ten noorden van Lanzarote liggen een paar kleine eilanden waaronder het romantische eilandje La Graciosa. Dit eiland werd vroeger gebruikt door piraten voor het begraven van hun schatten. Op het eiland wonen ca. 700 mensen.

Overig

  • Inwoners van Lanzarote worden Conecheros genoemd;
  • Typische muziek wordt gemaakt op een instrument genaamd de 'Timple';
  • De lokale topsport is een soort worstelen en wordt 'Lucha Canaria' genoemd;
  • Hoogbouw op Lanzarote is verboden, waardoor het unieke landschap van Lanzarote niet is verstoord;
  • De witte en rode wijn van de lokale wijnbouw is uitstekend;

Ook wonen op dit prachtige eiland? Je kunt via het contactformulier in contact komen met de aankoopmakelaar.